slapen in een bloempot

23slapeninbloempot

Hè, hèh. Het is vrijdag. Carnaval is voorbij, de stad is weer van ons. Het intellectuele huiswerk van deze maand is gedaan. Ik heb redelijk doorgeslapen vannacht en heb ontbeten met zelfgemaakte chocoladevla.

Allemaal bij elkaar maakt dat dat er vandaag weer ruimte in mijn hoofd is om een kattendoodle te maken 🙂

Hopelijk volgt er nog meer vandaag. Maar eerst boodschappen.

UPDATE

o nee, toch niet eerst boodschappen. Ik zette de mafpoes op Pinterest en Pinterest zei: “oooh, dat lijkt sprekend op deze tekeningen van spinnen, stokjes en uien! En deze mode-illustratie.”

Die laatste heb ik nog even nagetekend. Hij was zo lekker expressief (dat heb ik helaas anders op mijn eigen papier gekregen) en de compositie van lijnen is weeeeird. En ze heeft metalen spinnen aan d’r oren:

febmodepop

orgineel, van Blair Breitenstein:

UPDATE 2. ik zie die norse mevrouw steeds op m’n telefoon, de rest van de dag, en ik

ben tot de conclusie gekomen dat als je dan toch lekker kunt tekenen dat ik dan liever leuke dingen teken. Niet de doorwrochte artsyfartsy dingen.

En als ik dan niet nog iets teken zet ik wel een andere bril op. “norse kunst mevrouw” wordt Prinses Moemoe van de Zandpiepels.

Ze stond bij de paddock te kijken hoe de paarden en dromedarissen verzorgd werden toen ze achter zich een geluid hoorde. Het was een gillend 8 jarig jongetje dat een smiespelbeest uit z’n zandhol probeerde te wurmen. Moemoe was niet onder de indruk, smiespelbeesten graven gaten op de meest onhandige plekken maar ze doen niemand kwaad en waarschuwen tegen roofraven. Laat dat beest toch. Leer liever hoe je een dromedaris een dek omdoet en pootje laat geven.

Ze prentte het gezicht van het jongetje in haar hoofd.

Advertisements

leave a reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s