dagelijkse challenge en nieuwe pennen

18Blackmail

3 x 3 cm, thema “chantage” voor NANOvember.

Hieronder “troon” voor Inktacular. De eerste werd per ongeluk mijn eerste gezicht ooit met brush pen. Het is verder 15 jaar geleden dat ik gezichten tekende, toen in m’n eerste jaar van de kunstacademie. Afijn, de onderste van deze twee is de eerste, de bovenste de tweede:

8throne-first-face

en nog een keer “Troon” om te spelen met contrasten. Ik heb nòg een Pentel Pocket Brush Pen gekocht en daar een halve vulling ingedaan aangevuld met water. Die heb ik ook bij de boze poes geprobeerd maar daar was t papier “vet”, je ziet dat de grijze lijnen op het papier blijven liggen. Misschien ligt het aan aanlengen met water.

Verder nog twee pennen gekocht die viltstiften lijken maar toch van dikte kunnen variëren in hun lijn: Kuretake Fudegokachi in zwart enZebra Pocket Brush/Kalligrafie Pen – Fijn  in grijs. Zéér tevreden mee, hier kan ik mooiere lijntjes mee trekken dan met de Pigma Microns. (die zijn goed voor strakke lijntjes).

8Throne

Ik heb ook nog een Tombow Fudenosuke Brush Pen gekocht van hetzelfde principe maar daar heb ik voor de optie “hard” gekozen en nu heb ik een “krasserige” pen. Daar teken ik niet fijn mee. Goed om te weten.

 

Advertisements

leave a reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s