Pinokkio naar Koreaanse kunstenaar Chun Eun Sil.

Pinokkio geïnspireerd door Chun Eun Sil

Leuk om met andere ogen naar Westerse verhalen te kijken.

Nu is in het orgineel Pinokkio ook helemaal geen fris knulletje. Ik las laatst een stuk over hoeveel moeite Disney nog heeft moeten doen om er iets leuks van te maken.

De kunst van Chun Eun Sil vind ik heerlijk, ik heb vaak een blikje in mijn tas met kaartjes erin met de kunst erop. Kijken naar wat er gekozen is en de compositie. Het nederengelse werkwoord “marvelen” past er goed bij. Heel soms ga ik in een stad thee drinken en dan haal ik een kaartje uit het blikje en ook het potloodje, het gummetje en de oordopjes die ik erin heb gedaan. En dan teken ik zo’n kaartje na. Door natekenen bestudeer je een compositie goed.

Hier is de compositie makkelijk en heb ik hem uit de losse pols en groot nagetekend. Hier is het pinterest board van Chun Eun Sil. Het oudste werk is het beste. Dat ruimte gebruik, die rare composities met zulke grote leegruimtes. En zo vaak als lijnen elkaar doorkruisen en breken. Echt interessant. Herken je de sprookjes? Roodkapje is er en Sneeuwwitje en Assepoester. Maar dan allemaal anders 🙂

Advertisements

leave a reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s