nieuwe Chineze penselen uitproberen

net binnen. Uitproberen over een papier van 10 jaar geleden, met waterverf:

trying out  paint brushes from Jiangxi Zhou Xinxing Arts & Crafts Co. Very satisfying brushes! good handle, good quality. The different hairs and styles each deliverthe stroke I intend.

gekocht bij Jiangxi Zhou Xinxing Art & Crafts Co op Aliexpress. Ik had geen idee wat ik kon verwachten, qua kwaliteit, maar ik nam aan dat in het land waar men met penselen schrijft de basiskwaliteit goed is. Net als bij ons ballpennen geen issue geven.

Blij verrast ben ik toch. De kwaliteit is boven verwachting. De tweede en vierde zijn studentenkwaliteit en dat zie je wel. Maar goed genoeg, zeker. Ze zijn gemaakt met wol en wolfshaar.
De derde is erg goed! Dat is dan ook 100% wezenhaar.
Maar ook de supergoedkope lijntrekkers onderaan, die zijn perfect. In elke lijn kan toch nog zoveel expressie (ze houden meer water vast dan de #2 kalinsky van Rosemary) en komen goed terug in een punt.

Die aan de top kreeg ik erbij cadeau. Dat zijn een heerlijk soort kwasten, voor losse stroken, vrij uit de elleboog. Je vult het lijf van de kwast met een kleur en dan de tip met een een accentkleur (meestal een donkerder variant). Dat zie je in de strook boven-links. Daar lag het penseel zowat plat op het papier. De twee rechts zijn krullend gemaakt, als de eerste bocht van het cijfer 3.

Erg leuk. Lekker spelen.

Advertisements

leave a reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s