voor het eerst met aquarelverf: een lieve hond

my first aquarel, playing with the medium. Schmincke Horadam water colours.

M’n eerste echte aquarel ooit.

Ik heb veel filmpjes gekeken, o.a. bij The Mind of Watercolour. Ik had geen idee van dit medium! Nat in nat werken. Hoe je kleur op het papier brengt maar er ook weer af kan halen. Van licht naar donker werken. Complementaire kleuren. Hoe je een vlakje moet inkleuren.

Met deze schildering heb ik heerlijk zitten spelen. Indigo is denk ik wel mijn favoriete kleur, zo te zien. Ook spelen met hoe het water opdroogt en hoe er randjes ontstaan.

De hond is de hond van iemand die ik in een swap heb. Volgens mij leest ze dit blog niet. Vast niet. Er zijn volgens mij maar 8 mensen die hier meekijken. Ik vind het leuk om haar hond te tekenen. Het is een lief dier en een geliefd dier. Dit is een schets maar hij is leuk genoeg om naar haar op te sturen als Het Echte Werk nu morgen niets wordt. Maar ik wil hem eigenlijk ook wel zelf houden. Bewaren als mijlpaaltje. Ik hoop maar dat het morgen wat wordt dan.

Als je into aquarelverven bent, dit is Schmincke Horadam en ik heb kleuren gekozen die niet granuleren en die ook zoveel mogelijk transparant zijn. Dat eerste is iets dat veel mensen juist mooi vinden, granuleren, dan krijg je een soort neerslag/textuur als ze opdrogen, maar ik vind het niet zo mooi. Kleuren als cobaltblauw en ultramarijnblauw staan bekend om granulatie.

Het papier is goedkoop papier, wel glad. Van de Tiger geloof ik.

De penselen zijn wel weer goede kwaliteit. Twee Da Vinci penselen ennnnn … een sumi-é penseel! Ja. Ik heb nog een echte erbij gekocht, eentje die ik voor waterverf ga gebruiken (op glad papier). Gekocht bij Gerstäcker in Duitsland (zit ook in Den Haag) en het is een penseel van 25 a 35 euro. Ik herkende hem van mijn echte sumi-e penseel. Het is  van dierenhaar. Een duur penseel.

Leuk, morgen weer spelen.

Advertisements

5 thoughts on “voor het eerst met aquarelverf: een lieve hond

 1. Wow… Niet twijfelen over dit medium, gewoon doorgaan! :-)) Als je dit al bij de eerste keer ermee werken neerzet…

  Ik zit niet in een swap en heb geen hond 😉 Maar dit zou je zo inlijsten en ophangen; het is kleurrijk, de houding staat er goed op, de verhoudingen kloppen, echt tof dit!

 2. Wat een leukerd, zeg! Mooi gedaan!
  Grappig, ik dacht dat jij al heel veel met aquarelverf gedaan had! Weet niet hoe ik daarbij kom…
  In ieder geval is hij heel goed gelukt, en zo te lezen heb je er ook veel plezier in gehad.

   • Leuk hè, je moet je hersenen er echt omheen vouwen 😉
    Ik krijg ook helemaal weer zin… in de winter kom ik minder tot schilderen omdat het zo donker is en mijn schilderplek niet verwarmd is. Je inspireert me om weer te beginnen!
    Jouw swapmaatje boft maar 🙂

leave a reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s