rozen en eten

Een Duitse vriendin viert haar tien-jarig huwelijk, Rozenhochzeit geheten in Duitsland. Haar gasten hebben gezamenlijk een receptenboek gemaakt en ik maakte op het laatste moment daar een paar illustraties voor:

panrozenpepermolenrozenhochzeit1wine

Met inktense potloden en de rozen met waterverf en een goede aquarelpenseel. Die kunnen veel water houden! En komen ook aardig terug in vorm als ze van het papier komen. Deze penseel komt van Sostrene Grene.

Het moest allemaal op het laatst natuurlijk, de illustraties. Snel snel. En dan is het klaar maar dan moet je nog inscannen en bewerken zodat ze een beetje goed uit de printer komen. Witwaardes omhoog halen. Of hele delen selecteren en weggooien, terwijl je er een transparante laag onder hebt zitten (die je eerst met blauw hebt gevuld zodat je kan zien wat je geselecteerd hebt). Selectietool -magic wand in mijn geval- een goede gevoeligheid meegeven zodat hij niet teveel en niet te weinig selecteert.

Goed onthouden op welke schaal uiteindelijk geprint gaat worden en niet te perfectionistisch worden. Is goed gelukt đŸ™‚

Advertisements

leave a reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s